AKTUALITY

Soutěž Nadačního fondu Severočeská voda odměnila první vítěze

Soutěž pro školní družiny „Příběh candáta Zoubka“ vyhlášená Nadačním fondem Severočeská voda, jehož zakladateli jsou Severočeská vodárenská společnost a Severočeské vodovody a kanalizace, již zná své první vítěze.

Vzhledem k velkému počtu 108 zúčastněných družin z Ústeckého a Libereckého kraje se Nadační fond Severočeská voda rozhodl vyhlásit první tři místa ve třech oblastech, a to na Lounsku, Děčínsku a Liberecku. Společně s Českým rybářským svazem připravil pro děti vyhlášení vítězů soutěže spojené s vypouštěním ryb do řek v termínech 26. dubna v Horní Polici u Žandova (řeka Ploučnice), 15. května v Malé Skále (řeka Jizera) a 18. května v Žatci (řeka Ohře).

První setkání s vítězi oblasti Děčínska se uskutečnilo včera po poledni na břehu řeky Ploučnice pod zámkem v Horní Polici. Děti se seznámily s druhy ryb v našich řekách a s putováním vody zpět do říčních toků. Byly poučeni o tom, co je to kanalizace a co do ní patří a naopak nepatří, aby se odpadní voda mohla vrátit vyčištěná zpět do přírody. Každý účastník zábavného odpoledne měl možnost si vypustit do řeky „svou“ rybku.

Pro vítěze oblasti Liberecka a Lounska je vyhlášení výsledků naplánováno v polovině května a organizátoři soutěže – Nadační fond Severočeská voda a Český rybářský svaz pevně doufají v teplejší počasí. Výchovně vzdělávací soutěže určené žákům a studentům různých věkových skupin jsou již více než deset let součástí aktivit společností skupiny Severočeská voda. Osvětu na téma voda, její význam, hospodaření s ní a její role v přírodě a v životě člověka přinášejí vodohospodáři i prostřednictvím besed, exkurzí a distribucí laboratorních sad Bádání o vodě.